Nivåpolicy
Barnishockey 6-12 år

Ledare i Mora IK ska tänka och leda efter klubbens motto: ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt ”. Mora IK ska vara en föregångsklubb.  Dessutom ska all barnishockey upp till och med 12 år, enligt Barnkonventionen, RF’s ”Idrotten vill”, ska genomsyras av denna filosofi:

– Se alltid till barnets bästa! Vi vill att alla förstår vem ishockeyn är till för.

Utgå från individen, se alla,berömma och se utveckling.

Ha glädje i allt vi gör vilket är ett huvudmål i Mora IK.

Allsidig träning som förbereder individen på nästa steg i utvecklingen.  Den individuella prestationen går alltid före resultatet. Huvudtanken med detta är att odla ett livslångt engagemang för ishockey (idrott). Målet är ju också att så många som möjligt blir kvar upp till junioråldern och ett livslångt intresse för idrott.

Både match och träningar är lika viktiga för oss i Mora IK vilket betyder att allt är en utbildning för att utveckla våra barn i vår idrott ishockey.

Utgå från individen, se alla, ös på med beröm, framförallt för att  jobba hårt- kämpa!!

Glädje i allt vi gör är ett annat huvudmål.

Allsidig träning som förbereder individen på nästa steg, ska vi bedriva. Den individuella prestationen går alltid före resultatet. Huvudtanken med detta är att odla ett livslångt engagemang för ishockey (idrott). Målet är ju också att så många som möjligt blir kvar upp  till junioråldern.

Tre Kronors Hockeyskola (TKH) för flickor och pojkar U6-U8

I denna verksamhet sker all träning och spel med leken som grund. Målsättning är att alla som kommer på träning skall få känna på glädjen med att få spela ishockey på “riktigt”. Träning och matcher sker i smålag och övningarna är lek och syftar mot ishockeyns grunder.

Det behövs många ledare på isen så ni föräldrar som önskar följa era barn är ni varmt välkomna.

Låneutrustning

Klubben disponerar ett antal sk. Låneutrustningar till nybörjare. Dessa kan kan göra anspråk på genom överenskommelse. Med ungdomsansvarig. Kostnad 300/säsong. Lämnas tillbaka efter varje säsong.

Flickhockey

Flickor ska ha samma möjligheter som pojkar att utvecklas genom bra träningsmöjligheter, tränare och support runt laget.

Inom Mora IK så finns idag enbart en träningsgrupp för flickor i ishockeyn men vi är glada att det finns ett intresse ifrån våra tjejer och träna även fast vi inte har något lag i seriespel. Målsättning med träningsgruppen är att fler tjejer skall börja med ishockey och  klubben har nu lag i seriespel.

Idag så tränar och spelar flera av våra tjejer med killarna i vilket vi i Mora IK ser mycket positivt på.

U9-U10

Träning
–  I grunden tillhör man sitt eget ålderslag.
–  Ingen nivåanpassning.
–  Eftersträva större grupp på isen om möjlighet finns och samträning med andra åldersgrupper i stor utsträckning. Vi lånar både uppåt och nedåt i Mora IK.
–  Istränarna ansvarar för att kommunikation runt ”lån” av spelare fungerar på ett bra sätt.

 

Match

Serie

–  När det gäller tvärplansspel rekommenderar vi att man spelar med 10 spelare (9 utespelare + mv) i varje match för att barnen ska få mycket istid.
–  Alla matcher, turneringar och poolspel som Mora IK U9- U10 lag arrangerar ska spelas på halvplan eller som tvärmatcher
–  Tre spelare + målvakt
–  ALLA SPELAR (den “egna” åldersgruppen prioriteras)

Cup

Alla åker med eller så anmäler man två lag eller deltar i olika cuper.

–   9 + 1 målvakt till varje match.
–  Alla som deltar vid cup/matcher skall veta förutsättningarna innan man åker iväg.
–  Ingen matchning.

U11-U12

Träning
–   I grunden tillhör man sitt eget ålderslag.
–   Ingen nivåanpassning.
–  Eftersträva större grupp på isen om möjlighet finns och samträning med andra åldersgrupper i stor utsträckning. Vi lånar både uppåt och nedåt i Mora IK. . 
–   Istränarna ansvarar för att kommunikation runt ”lån” av spelare fungerar på ett bra sätt.


Match
Serie
–  När det gäller tvärplansspel ser vi gärna att man aldrig spelar med mer än 10 man (9 utespelare + mv) I varje match för att barnen ska få mycket istid.
–  Alla matcher, turneringar och poolspel som Mora IK U11-12 lag arrangerar ska spelas på halvplan eller som tvärmatcher
–  Tre spelare + målvakt.

–  ALLA SPELAR (den “egna” åldergruppen prioriteras)


Cup
Alla åker med eller så anmäler man två lag i cupen eller deltar i olika cuper.

– 9 + 1 målvakt till varje match.

–  Alla som deltar vid cup/matcher skall veta förutsättningarna innan man åker iväg.

 

17_13
3
13
9
1