Spelarutbildning
U9-U10

Rekryteringfasen fortsätter men vi övergår också i behålla-fasen. Glädjen står i centrum. Vi bygger vidare på att förstärka lusten att komma och träna. Teknikträning är också prioriterat.

PÅVERKBARA FYSISKA KVALITÉER
Snabbhet (arbetstid 5-10sek), koordination och teknik är gynnsamt att öva på. Frekvens, balans. Allsidig träning.

TRÄNING OCH MATCH
Vi fortsätter med visa-prova-feedbackmetodiken. Fortsatt viktigt att alla blir sedda och nämnda vid namn. Stationsövningar, smålagsspel, mv-övningar, små ytor, många touch på puck, enkla åk och passövningar är några av  ledorden.

TEKNISK CHECKLISTA
Fortsatt viktigt med skridskoåkning i alla former. Till föregående teman läggs t.ex. överstegsåkning, baklänges, vändningar. Klubbföringsteman: kort/lång dragning(forehand/ backhand), under baklängesåkning m.m.

Passningsteman kan vara t.ex. kort/långt pass, flippass, backhand.
Skotteman t.ex. dragskott, handledsskott, snapskott, backhandsskott.

TAKTISK CHECKLISTA
Individuell  spelteknik. Enkla saker som att vara ”spelbar”, ”rätt sida”, alla anfaller/alla försvarar. Spelförståelse, smålagsspel. Vara i skottlinjen. Skymmare och returtagare.

MÅLVAKT
I denna ålder är det mest optimalt att bestämma sig om man vill vara målvakt. Träningen handlar inte om att bygga räddningstrategier som täcka/blocka utan det handlar om att stoppa pucken. Skridskoåkningen och kämpaglöden att stoppa pucken och att aldrig ge upp är det viktigaste.

ÖVRIGT
Försök att börja redan nu tidigt med att införa ordning och reda i omklädningsrum och på isen. Lägg stor vikt på språk- bruk och god kamratskap. Verka också för att barnen ska lära sig att sätta på sig sin egen utrustning. U10 introducerar närkampsspel. Försök också lägga till en till två off-icepass/vecka, för att vänja både barnen och föräldrarna att det kan före- komma verksamhet både innan och efter ispasset.

TRÄNINGSMATCHER
Planering efter eget behov

SERIESPEL
Förbundets poolspel. Eftersträva att åka med 8+1 på varje match/poolspel. Spelas det 4 matcher på poolspelet så åker man med 2 lag. Spela 2 matcher var. Är det ”bara” 3 matcher så åker en grupp.

U9-U10 spelar alla sina matcher på tvären eller som
halvplansmatcher.

CUPSPEL
U9 har en cup i början av säsongen. Brukligt är också att man åker på en till två cuper på bortaplan. Ambitionen är att  U10 arrangerar en endagscup under jullovet. Max en till två bortacuper.

17_13
16
5